VÅRA AKTIVITETER

PÅ SOUTHSIDE HAR VI MÅNGA OLIKA AKTIVITETER SOM KAN VARA BÅDE UNDERHÅLLANDE OCH LÄRORIKA!

fritidsgård, ungdomsgård
LANCITY

Välkommen till Lancity! Här kan du och dina vänner spela datorspel tillsammans online eller mot varandra. Samtliga 8 datorer är sammankopplade så att alla kan tillbringa en unik tid framför datorn tillsammans! Här har vi alla senaste spel som CS-GO, World of Warcraft, The Sims, Call of Duty, Minecraft och massor med andra spel! Hjärtligt välkommen in till Lancity där vi tillsammans spelar som proffs!

 
PLAYSTATION, X-BOX & Wii

Vi har alla dom största spelkonsolerna på Southside. Här hittar du playstation 3, X-Box och Wii och flera olika spel att njuta av. Kom och dansa loss till Let's Dance på Wii eller utmana vännerna på fotbollsturnering i FIFA 2016 på Playstation. Fritidsledarna spelar gärna med dig (om vi har möjlighet) tveka inte på att fråga oss om en runda! 

fritidsgård, ungdomsgård
 
 
BILJARD & AIRHOCKY

Med ett stort och fräscht biljardbord kan du och dina vänner utmana varandra i en biljardmatch. Se vem som kan sätta biljardbollarna i hålen snabbast.  Men var försiktig så du inte får i 8 innan du fått i alla dina bollar! På Southside har vi ibland biljardturneringar som man kan delta i och vinna goda priser! 

Vårt Airhockybord är också i toppskick! Här kan du spela tillsammans med dina vänner eller fritidsledare! Tillsammans skapar vi en god miljö för alla! Välkommen att spela biljard eller air hockey med oss! 

fritidsgård, ungdomsgård
PINGIS

Vårt pingisbord är det senaste från Stiga som används av professionella pingisspelare. Kom och testa på, spela med en vän eller fritidsledare på Southside! Tillsammans spelar vi pingis som proffsen. Med nya och fräscha pingisrack och bollar kan du ha kul med dina vänner eller andra besökare på Southside! 

fritidsgård, ungdomsgård
 
 
MUSIK

På gården tillsammans med OZ vår musikstudio ansvariga fritidsledare, gör vi det möjligt för alla musikintresserade att prova på, utvecklas och vara kreativa inom musik.

 

Vare om det är inom sång, rap, text, inspelning, och produktion.

 

Vi vill skapa ett ställe där vi kan trivas och ha kul inom det musikaliska, vare om man ska lära sig dj:a, sjunga en cover låt, sitter och leker med olika instrument i datorn, eller om man har en klar låt och bara vill få tips och feedback.

 

Om någon är intresserad av att framföra sin låt på scen eller annat, så hjälper vi gärna till med tips och råd om scenspråk.

fritidsgård, ungdomsgård
KONST & PYSSEL

Kom in till vår berömda konst & pyssel verkstad! Här kan du rita, måla, göra tvål, klippa, klistra och färglägga! Många gånger ber vi våra besökare att dekorera våra lokaler med hjälp av ert pyssel och er konst! Vi ser till att du har allt för att kunna utrycka dig med så många färger och fantasier som det bara går! Här kan du låta fantasin flöda! Välkommen till Konst & pyssel verkstaden, här är konst och fantasi i fokus! 

fritidsgård, ungdomsgård
 
FRISÖR VERKSAMHET

Kom in till vår nya frisörstylings hörna! Här kan du lära dig göra frisyrer och uppsättningar, permanenta, platta håret och föna, även göra slingor och färga. 

Dock klipper vi inte tillsammans. 

Vår ledare som tar hand om detta är utbildad frisör och kan hjälpa er med styling tips! 

Vi jobbar med riktiga dockor och riktigt hår, som man använder i frisörgymnasium.

 
fritidsgård, ungdomsgård
BAKNING

Vi har ett helt nytt kök där vi ofta lagar mat från olika kulturer tillsammans, inför lördagarna har du alltid möjlighet att förberedda något eget recept tillsammans med våra fritidsledare. 
Vi kallar det för "Kulturkväll", välkomna!
Nästan varje vecka tar vi fram nya roliga bakrecept och bakar något gott tillsammans, kom med idéer så skapar vi godsaker ihop.

fritidsgård, ungdomsgård